Печерський суд Києва не знайшов фактів причетності сина колишнього президента України Віктора Януковича Олександра до розстрілів на Майдані взимку 2014 року.

Документи про рішення суду 14 вересня виклав у Facebook прес-секретар Януковича-молодшого Юрій Кірасір.

"3 вересня 2015 Печерський суд Києва своїм рішенням підтвердив відсутність будь-яких фактів причетності Олександра Януковича до розстрілів на Майдані", - зазначив він.

За його словами, у своєму рішенні суд вказав, що звинувачення, висловлене на прес-конференції радником міністра МВС Антоном Геращенко, є "припущенням, з використанням мовно-стилістичних особливостей (вживання гіпербол, алегорії, сатири)", яке "неможливо перевірити на предмет відповідності дійсності, оскільки воно не містить фактів".

Згідно копії рішення суду, яку виклав прес-секретар на своїй сторінці в Facebook, в січня 2015 року Олександр Янукович звернувся до суду з позовом до Міністерства внутрішніх справ України про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування інформації про його причетність до розстрілів на Майдані.

Популярні новини зараз
"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Читайте також: Янукович скоро буде переданий українській стороні - Наливайченко

8 листопада 2014, на той момент ще радник голови МВС Антон Геращенко, виступаючи на офіційній прес-конференції "Рік після Майдану. Підсумки розслідування масових вбивств і резонансних злочинів", заявив: "На сьогоднішній момент практично вся картина ясна. Ми розуміємо чітко, що за організацією масових вбивств стоїть президент Янукович, його син - Олександр Янукович. Без їхньої команди неможливо було б застосування вогнепальної зброї співробітниками міліції".