Верховна Рада визначила дату початку тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року.

Парламентарі підтримали 239 голосами відповідний законопроект, передає УНН.

Законом передбачається, що до платників податків, які станом на початок тимчасової окупації мали місцезнаходження на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, не застосовуються починаючи з першого числа місяця, наступного за місяцем, в якому розпочалася тимчасова окупація, фінансові та штрафні санкції за порушення вимог порядку подання, обчислення, правильності заповнення податкових декларацій (податкової звітності) та повноти сплати сум податків і зборів.

Як зазначається у пояснювальній записці, ухвалення законопроекту посилить позиції України під час розгляду справ проти РФ стосовно окупації у Європейському суді з прав людини.

Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та втрачає чинність з моменту повернення тимчасово окупованої території під загальну юрисдикцію України за умови попереднього і повного відшкодування збитків, нанесених внаслідок такої тимчасової окупації, у тому числі моральних збитків примусово переміщених осіб або на прийняття ВР рішення про визнання цього закону таким, що втратив чинність.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Читайте також: Окупанти влаштували кримським татарам геноцид - Аваков

Нагадаємо, наприкінці лютого - на початку березня 2014 року перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів. 16 березня 2014 року на території Криму і Севастополя відбувся так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Євросоюз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала. Після цього США і Євросоюз запровадили економічні санкції щодо Росії. Захід далі наполягає на тому, що Крим є частиною України.