Кабінет міністрів України прийняв рішення про ліквідацію територіальних підрозділів Міністерства внутрішніх справ. Про це сказав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає "112 Україна".

"Міністр внутрішніх справ вніс рішення про ліквідацію усіх територіальних підрозділів МВС України. Ми вже створили центральний орган виконавчої влади – Національну поліцію України. Ми ліквідуємо всі територіальні підрозділи МВС і на їх місці створимо територіальні підрозділи національної поліції", - наголосив Яценюк.

Нагадаємо, закон визначає Національну поліцію як орган виконавчої влади, який буде служити суспільству і призначений для охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання громадського порядку і громадської безпеки.

Читайте також: У Києві звільнили 25 патрульних поліцейських - Аваков

У законі також йдеться, що рівень довіри населення до поліції є основним критерієм оцінки ефективності діяльності органів і підрозділів поліції.

Популярні новини зараз
Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

У складі поліції функціонуватимуть: кримінальна поліція, патрульна поліція, органи досудового розслідування, поліція охорони, спеціальна поліція та поліція особливого призначення.