Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ протягом останнього тижня зафіксувала відведення зброї українськими підрозділами на Донбасі.

Як заявив заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг на брифінгу в Києві, аналогічних кроків з боку бойовиків спостерігачі не побачили, передає Укрінформ.

"Ми спостерігали рух військової техніки, у більшості випадків у напрямку від лінії зіткнення, на контрольованій урядом території... Озброєння, включаючи танки, рухалося на захід. СММ не зафіксувала паралельного руху в таких же масштабах в районах, контрольованих так званою "ДНР". Натомість СММ, навпаки, бачила озброєння в районі Горлівки", - розповів Хуг.

Читайте також: На Луганщині снайпер обстріляв позиції українських бійців

У цілому ОБСЄ зафіксувала значне зменшення випадків порушення перемир'я у Донецькій та Луганській областях. Організація вітає здатність сторін зберігати переважне перемир'я протягом двох тижнів поспіль.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

"Водночас досі залишається велика концентрація озброєння, включаючи населені пункти, тому СММ відчуває обережний оптимізм і сподівається, що сторони продемонструють політичну волю завершити конфлікт", - заявив Хуг.