Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука звернувся до делегації посольства Литовської Республіки в Україні з проханням допомогти у розмінуванні прифронтових територій Луганської області.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

"Я хотів би звернутися до вас із проханням у найкоротші терміни направити до Луганської області групи саперів, які б допомогли нашим саперам провести розмінування небезпечних ділянок", - сказав він.

Він подякував за ту допомогу, яка була надана Литвою у відновленні електропостачання.

Керівник ОДА підкреслив, що це питання вкрай важливе для регіону, адже на сьогодні вся область живиться від одної лінії, котра не раз уже була пошкоджена.

Популярні новини зараз
Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Крім того, Тука попросив делегацію посольства Литви в рамках своїх повноважень допомогти реалізувати програму з направленню дітей з Луганської області на відпочинок до країн ЄС.

Надзвичайний і Повноважний Посол Литви Марюс Януконис повідомив про підтримку під час огляду ситуації на Луганській ТЕС.

"Дякую за ваші прохання, ми їх обов'язково розглянемо. Наша мета, на даний момент, знайти інфраструктурні проекти, для реалізації яких ми могли би задіяти наші ресурси", – сказав він.

Читайте також: Тука вирішив, що робити з контрабандними фурами у Криму

Нагадаємо, що ОБСЄ констатувала, що більше 30 відсотків території Волновахського району замінували терористи.