Президент України Петро Порошенко вважає, що задля збереження миру та зміцнення діяльності ООН необхідно провести її реформування. Про це він сказав під час виступу на Саміті з питань миротворчості, повідомляє прес-служба Глави держави.

"В ці дні світ серйозно стурбований збільшенням числа заворушень та насильства по всьому світу і обґрунтовано очікує більшої участі Організації Об'єднаних Націй у відновленні миру і безпеки. Я вважаю, що ООН повинна скористатися цією можливістю і вирішувати поточні проблеми безпеки шляхом ефективного реформування своїх можливостей з підтримки миру", - сказав Президент.

На думку Порошенка, міцним підгрунтям для таких змін могли б стати останні ініціативи Генсека ООН, зокрема, щодо всеосяжного перегляду архітектури ООН з підтримки та будівництва миру, а також доповідь Незалежної групи високого рівня щодо миротворчих операцій.

Читайте також: Перед виступом Путіна в ООН вивісили "розстріляний" прапор України

Президент також закликав країни-члени Генасамблеї ООН підтримати Україну, надавши їй статус непостійного члена Організації.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

"Якщо Україна отримає місце в Раді Безпеки на термін 2016-2017 років на виборах, які відбудуться протягом декількох тижнів, питання про консолідацію діяльності ООН з підтримки миру буде серед наших основних пріоритетів", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, президент США Барак Обама під час Генеральної асамблеї ООН безпосередньо звернувся до керівництва Росії з вимогою "повернутися до дипломатії в українському питанні". Він також нагадав, що у США достатньо сил, щоб захистити своїх союзників і вони готові це зробити "негайно, коли це знадобиться".