Фінансову допомогу Україні треба надавати не авансом, а порціями, залежно від реалізації реформ.

Про це заявили депутати фракції ХДС/ХСС, передає німецьке видання Deutsche Welle.

Вони виклали своє невдоволення у документі "За активну європейську політику щодо України".

У тексті зазначається, якщо Україна не піде європейським шляхом розвитку та залишиться у певному проміжному стані між Євросоюзом та Росією, це "матиме дестабілізуючий вплив на весь регіон". Зокрема, на їх думку,це вплине на дві інші країни, які підписали з ЄС угоди про асоціацію - Грузію та Молдову.

Депутати вважають, що існує ризик появи ще однієї потужної хвилі біженців до країн ЄС - з України.

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

"Найбільше нас хвилює проблема корупції. Ми не бачимо волі уряду до боротьби з корупцією", - наголосив один із депутатів Бундестагу Карл-Ґеорґ Вельманн.

Читайте також: Євросоюз не зможе вижити без України - Порошенко

Він сумнівається, що український уряд здатний обмежити вплив олігархів на політичні процеси в країні.

Німецькі депутати нагадали, що український президент Петро Порошенко є одним із найбагатших комерсантів у країні та контролює весь енергетичний ринок.

Вельманн запропонував застосувати "грецьку модель" по відношенню до України. Тобто, кошти з пакета фінансової допомоги будуть переказуватись невеликими порціями і лише після реалізації, запропонованих кредиторами, реформ і заходів економії.