Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що президент Росії Володимир Путін зобов'язався докласти зусиль для виконання всього пакету мінських угоди.

Про це вона заявила під час спільної з президентом Франції Франсуа Олландом прес-конференції в Парижі за підсумками саміту лідерів нормандської четвірки, передає "Укрінформ".

"Російський президент зобов'язався зробити все, щоб робоча група з політичних питань тристоронньої контактної групи працювала ефективно і відповідно до встановлених домовленостей", - зазначила вона.

Путін, за її словами, буде сприяти тому, щоб вибори на окупованих територіях пройшли відповідно до мінських домовленостей і до законодавства України.

Меркель вважає, що в політичному плані спостерігається прискорення процесу у зв'язку з тим, що будуть призначені вибори на сході України.

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Читайте також: Кандидатам на виборах у "ДНР/ЛНР" треба гарантувати амністію – Олланд

"У рамках роботи тристоронньої контактної групи ми сьогодні змогли внести порядок в кілька моментів, які до цього були неврегульованими, зокрема, питання конституційного процесу, амністії та строків проведення виборів", - додала канцлер.

Також вона наголосила, що лідери нормандської четвірки домовилися про послідовність виконання пунктів мінських угод.

Нагадаємо, вчора в Парижі завершилася чергова зустріч переговорної групи в нормандському форматі. На них обговорили проведення місцевих виборів у окупованих територіях, забезпечення доступу для міжнародних спостерігачів, а також відведення озброєнь від лінії розмежування.