Росія не бажає виконувати Мінські домовленості і прагне взяти під контроль всю Україну.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у Чернівцях в суботу, 3 жовтня, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Основна мета Російської Федерації – повернення України під сферу впливу Росії – не змінилася", – наголосив він і додав, що жодна країна в Європі "не має стільки викликів, скільки маємо ми".

"Україна воює з Російською Федерацією, яка є ядерною державою. І, на жаль, до завершення цієї війни дуже і дуже далеко", – сказав Яценюк.

"Незаконна анексія Криму, захоплення Донецька і Луганська, Мінський процес, який поки що процес, а не результат – не дають великої впевненості у тому, що завтра в Україні наступить мир і російські війська відступлять", – зазначив очільник уряду.

Популярні новини зараз
Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади "Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації Надбавки до пенсії змінюють: від чого залежить Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати
Показати ще

Читайте також: "Укрзалізниці" додадуть один млрд грн на модернізацію - Яценюк

"Вважаю, що Росія не бажає виконувати Мінські угоди і робить все для того, щоб затягнути процес. Основна мета Російської Федерації – це не Донецьк і Луганськ, а вся Україна і повернення України під сферу впливу Росії. Ця мета не змінилася", – наголосив він.

Нагадаємо, вчора в Парижі відбулись переговори за участю президентів Франції, України та Росії і канцлера Німеччини, у результаті яких було досягнуто низку домовленостей, зокрема про виведення іноземних військ з Донбасу.