Заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв наголошує, що українська сторона оптимістично налаштована на вирішення питання щодо звільнення української льотчиці, народного депутата Надії Савченко, яку понад рік утримують у Росії.

"У нас склалося враження, що це питання було серйозно сприйняте російською стороною, і звідси у нас є обережний оптимізм з приводу його вирішення", – сказав Єлісєєв, повідомляє Радіо Свобода.

Заступник голови адміністрації президента додав, що глава держави Петро Порошенко порушив це питання на переговорах у Парижі, і його позицію підтримала канцлер Німеччини і президент Франції. Єлісєєв заявив, що президенту Росії Володимиру Путіну в Парижі чітко дали зрозуміти, що не лише Україна, а й все міжнародне співтовариство вимагає звільнення Савченко, а також інших утримуваних у Росії українців, зокрема засуджених режисера Олега Сєнцова й активіста Олександра Кольченка.

Читайте також: РФ екстрадує Савченко 31 грудня - адвокат

Раніше сьогодні суд у Росії відмовився задовольнити скаргу захисту Савченко на рішення про її арешт. Донецький міський суд Ростовської області Росії, який розглядає справу Савченко, під час попередніх слухань продовжив для неї запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на шість місяців, до січня 2016 року.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати
Показати ще