Цього року неможливо провести місцеві вибори на окупованих територіях Донбасу. Про це сказав радник Президента Юрій Луценко, пише УНН.

Луценко зауважив, що домовленості, досягнуті в Парижі, передбачають виведення російських окупаційних військ, прийняття змін до Конституції щодо самоврядування на Донбасі, закону про амністію та спеціального закону про вибори на окупованих територіях.

Читайте також: Вибори на Донбасі можна проводити тільки після амністії бойовиків – Клімкін

"Визнали, що вибори провести зараз на цій території неможливо. Потрібен спеціальний закон плюс 90 днів. Очевидно, що цього року це вже не відбудеться. Тим не менше, вже цього року має відбутись виведення російського контингенту. Таким чином, зараз не йдеться про те, що вибори відбудуться цього року, в цій ситуації. Чітко констатовано всіма сторонами: після виконання умов спеціального закону",- наголосив він.

Нагадаємо, сьогодні у Мінську проходить засідання тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі. Зокрема, обговорюється питання проведення виборів на окупованих територіях.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще