Режим тиші вперше за півтора років зберігається на сході України протягом тижня.

Як повідомляє прес-служба президента України, Петро Порошенко відзвітував про успіхи української дипломатії на міжнародних переговорах.

Глава держави повідомив, що військові розробили спеціальний план, відповідно до якого українська військова техніка оперативно повернеться на місця дислокації у разі активних дій з боку терористів Донбасу.

Петро Порошненко заявив, що прикладом цього є успішні зупинки просування ворога у Мар'їнці та Старогнатівки, коли сепаратисти зазнали втрати при спробі прорвати оборону український військових.

Президент підкреслив, що відміна терористам виборів 18 жовтня є успіхом української дипломатичної місії у Парижі.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

"Обама, Меркель та Олланд, а також я дали зрозуміти Путіну, що вибори на Донбасі можливі лише за українськими законами", - наголосив він.

Порошенко наголосив на необхідності повернення анексованого Росією Криму, що неможливо без "українського Донбасу". В черговий раз глава держави заперечив пункту "самостійності Донбасу" у проекті змін до Конституції.

Також президент наголосив на єдності президента та Верховної ради у впровадженні політичних рішень.

Порошенко попросив у громадян України підтримки у процесі впровадження реформ та повернення територіальної цілісності.

Читайте також: Порошенко пообіцяв підвищити зарплати військовим у 2016

Нагадаємо, що сьогодні закінчився другий етап відведення важкої техніки в Луганській області, в результаті якого вивели українські гармати.