У Маріуполі готові до виборів: надрукували бюлетені і навіть підрахували голоси (фото, відео)

Процес друку бюлетенів в маріупольській газеті "Приазовский рабочий" розпочався безконтрольно, даних по точній кількості документів немає. Чиновники все заперечують.

Про це повідомляють активісти з місця подій та інформаційний портал "Знай".

"Маріуполь. Бюлетені вже надрукували і підрахували голоси "ЗА". Правоохоронці розблокували вхід в друкарню газети "Приазовский рабочий", де сьогодні розпочався друк виборчих бюлетенів. Глава міськвиборчкому Ірина Юріна сховалася всередині приміщення і до активістів не виходить ", - написав на своїй сторінці в Facebook Франк Мюллер.

Представники демократичних партій, які прибули до друкарні, домовилися з директором установи Миколою Токарським про те, що спостерігачів від партій та журналістів пустять в установу для контролю над процесом.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Але всупереч вимогам законодавства, довгий час бюлетені друкували без нагляду політичних сил. До того ж процес був запущений з самого ранку, і визначити точну кількість документів, віддрукованих без свідків, неможливо.

Повідомляється, що представники партій, а саме "БЮТу", збираються подавати до суду позов з вимогою визнати друк бюлетенів в "Приазовському робочому" нелегальної, так як рішення про початок процесу прийняло нелегітимне меншість - сім членів комісії з 18, а самі документи друкувалися безконтрольно .

Читайте також: У Маріуполі багатоповерхівку обстріляли з гранатомета (фото)

"Ми маємо намір повернути виборчий процес у правове поле, чого б нам це не коштувало", - заявив лідер партії "Сили людей" Максим Бородін.

У свою чергу прес-секретар ЦВК Костянтин Хівренко прокоментував ситуацію, зазначивши, що друк бюлетенів в Маріуполі стартувала на законних підставах.

"Друк бюлетенів у Маріуполі відбувалася в рамках закону. Усі бюлетені були надруковані під контролем, всі підраховані. Весь скандал підняли штучно політики. Друк бюлетенів почалася в різних областях одночасно ", - розповів він "Знай".

Відзначимо, що ситуація в Маріуполі досі напружена. Активісти не здають своїх позицій і оточили приміщення друкарні.