Представник ПАРЕ Гудрун Мослер-Торнстром зазначила, що у цілому, місцеві вибори 25 жовтня пройшли не погано, незважаючи на "важкі обставини". Повідомляє Ліга.Новини.

Пані Гудрун сказала, що ці вибори стали початком процесу децентралізації влади та реформ в Україні. Вона звернулася до представників влади забезпечити можливість для голосування усіх громадян на законодавчому рівні.

"Закликаємо владу переглянути до наступних виборів законодавство, аби на місцевому рівні якнайкраще можна було відобразити волю виборців. А незалежні кандидати мали можливість брати участь у всіх передвиборчих змаганнях", - додала представник ПАРЕ.

Читайте також: Результати місцевих виборів можуть спровокувати розпуск Ради

Гудрун Мослер-Торнстром вважає, що у подальшому необхідно позбутися недоліків, які виникли в день виборів. Переваги мали ті кандидати в мери та місцеві ради, яких підтримували багаті "донори". Кандидати конкурували не на рівних умовах, оскільки не було обмежень на витрати для рекламних капманій.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Нагадаємо, що у день виборів було зафіксовано більше 1 118 порушень.