Генеральна прокуратура проситиме у суду санкції на арешт затриманого лідера партії УКРОП Геннадія Корбана. Про це повідомив прокурор ГПУ Владислав Куценко на брифінгу в неділю, 1 листопада, передає Інтерфакс-Україна.

"Вже є повідомлення про підозру пану Корбану", - сказав він.

За його словами, підозра пред'явлена за трьома статтями Кримінального кодексу: створення організованої злочинної організації; привласнення, розтрата майна; затримання представника влади або співробітника правоохоронних органів в якості заручника.

Куценко додав, що є ще інші епізоди вчинення злочинів, тому висунута Корбану підозра може змінитися.

Прокурор повідомив, що про підозру затриманий був повідомлений у суботу, 31 жовтня.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

За словами Куценка, масштабна спецоперація з розслідування діяльності організованого злочинного угруповання, до організації якої може бути причетний Корбан, почалася із заяв про викрадення, які надходили від постраждалих громадян.

"Операція почалася після надходження заяв громадян, які були викрадені", - сказав він на брифінгу.

В СБУ і ГПУ звинуватили захист затриманого Корбана в умисному створенні "образу політичної жертви".

Читайте також: Корбан і Коломойський повинні сидіти у в'язниці - Саакашвілі

Також слідчі ГПУ наголошують, що лікарі "швидкої" не визначали у Корбана ніякого інфаркту, у жодному з двох викликів.

Крім того, СБУ показала схему, як були виведені 40 млн грн з "Фонду оборони країни" на дві фірми, які зараз є банкрутами.

Нагадаємо, вчора ввечері повідомлялося, що лікарі підозрюють у голови партії УКРОП Геннадія Корбана інфаркт і наполягають на негайній госпіталізації.