Екс-міністра юстиції Олену Лукаш можуть протримати у слідчому ізоляторі СБУ до понеділка, відповідно до інструкції установи - передає УНН.

"Намагаюсь робити все, щоб підзахисна залишила СІЗО СБУ якомога швидше. Як мені це вдасться - поки не відомо", — також зазначив адвокат підозрюваної Андрій Смірнов.

Захисник висловив сумніви, що "правоохоронна система хоче іти на зустріч і виконати законну ухвалу суду".

"Я лише можу повідомити про те, що у нас у повному обсязі виконаний альтернативний захід — внесена застава. Є підтверджуючі документи із управління казначейства, що відповідна сума коштів надійшла на депозитний рахунок Печерського районного суду.

Я вчора приїхав до СІЗО, щоб забрати свою підзахисну, але був ознайомлений із внутрішньою інструкцією ізолятора, де написано, що робочий день закінчується о 18.00. Мені порадили звернутись у понеділок", — повідомив Смірнов.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

"Буду звертатись до Європейських міжнародних інституцій, буду привертати увагу правозахисників і ЗМІ. Є законне рішення суду, застава внесена, є документи, не бачу перепон для її звільнення", — додав захисник.

Читайте також: Новинський вніс заставу за Лукаш

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва застосував до колишнього міністра юстиції Олени Лукаш, підозрюваної у розкраданні та інших злочинах, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.