Генеральна прокуратура України подала апеляційну скаргу на рішення Печерського районного суду Києва про застосування до лідера партії "УКРОП" Геннадія Корбана запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

"Обраний слідчим суддею запобіжний захід не відповідає заявленим ризикам, передбаченим ст. 177 КПК України, не забезпечить належну процесуальну поведінку підозрюваного, враховуючи, що відносно Г. Корбана здійснюється досудове розслідування у вчиненні ряду тяжких та особливо тяжких злочинів, у тому числі вчинених в складі організованої злочинної групи", - сказано в повідомленні.

Читайте також: Аваков запропонував мені тікати з країни - Корбан

Нагадаємо, 31 жовтня поточного року Корбана затримали за підозрою в створенні організованої злочинної групи, розкраданні коштів, викраденні людини і викрадення автомобіля.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

2 листопада чернігівський суд почав розглядати питання про обрання запобіжного заходу, проте 3 листопада Корбана повторно затримали і відвезли до Києва, щоб пред'явити йому нові звинувачення у перешкоджанні виборчому процесу.

6 листопада Печерський райсуд Києва вирішив помістити лідера "УКРОПу" під домашній арешт і зобов'язав його носити електронний браслет спостереження до 1 січня 2016 року.