Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект щодо впровадження обмеження на проведення планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю). За відповідний законопроект проголосували 247 народних депутатів.

Вказаним законопроектом пропонується впровадити повне обмеження на проведення планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) до 30 червня 2016 року (крім проведення планових заходів Державною ветеринарною та фітосанітарною службою України в частині перевірки безпечності та якості харчових продуктів).

Також запроваджуються обмеження на позапланову перевірку, яка може бути проведена тільки на підставі обґрунтованого звернення фізичної особи про порушення суб'єктом господарювання її законних прав. Таке звернення має бути погоджене з Державною регуляторною службою.

Нагадаємо, мораторій на проведення перевірки підприємців контролюючими органами діяв в Україні протягом року з 2014 по 2015 рік. На думку авторів нового законопроекту, такий досвід засвідчив, що "обмеження діяльності контролюючих органів є ефективним механізмом для спрощення адміністрування та зменшення навантаження на малий та середній бізнес".

Читайте також: Депутати визнали геноцид кримських татар

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Разом з тим повна заборона призводить до порушення прав громадян та "збільшення випадків недобросовісного ведення бізнесу окремими суб'єктами господарювання". Тому законопроект передбачає залишити можливість перевірок з дозволу Кабміну, за письмовою заявою самого підприємця та за рішенням суду.