В Україні проводять другий тур виборів голів та депутатів місцевих рад. Виборчі дільниці вже відкрились.

Про це пише УНІАН.

"Повторне голосування відбувається у Києві та ще у 28 містах України: 18 обласних центрах і 10 містах обласного значення", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: В Україні оголошено "день тиші" перед виборами

Згідно інформації, сьогодні оберуть глав таких міст: Вінниці, Луцька, Дніпропетровська, Дніпродзержинська, Кривого Рогу, Нікополя та Павлограда Дніпропетровської області.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні випустили нову 5-гривневу монетку: чому вона унікальна Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Міського голову також обирають мешканці Краматорська Донецької області, Житомира, Ужгорода, Запоріжжя, Бердянська та Мелітополя Запорізької області, Івано-Франківська, Білій Церкві Київської області, Кіровограда, Сєвєродонецька Луганської області.

Крім того, вибори пройдуть у Львові, Миколаєві, Полтаві, Кременчуці Полтавської області, Рівному, Сумах, Херсоні, Хмельницькому, Черкасах, Чернівцях та Чернігові.

Всього, до другого туру потрапили 13 самовисуванців, 12 кандидатів партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність", по 5 - партій Всеукраїнське об'єднання" Батьківщина ", "Українське об'єднання патріотів "УКРОП" і "Опозиційний блок", 4 - партії "Об'єднання" Самопоміч".

На вибори мера, партія Всеукраїнське об'єднання "Свобода" має 3 кандидата, партія "Наш край" - 2, а також по одному висуванцю - партія" Відродження ", Партія вільних демократів, партія "Совість України", партія "Всеукраїнське об'єднання "Громадський контроль" , партії "Поруч", Партії рішучих громадян, партія "Вінницька європейська стратегія", партія "Воля народу" і партія "Рідне місто".

Нагадаємо, вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів пройшли 25 жовтня 2015 року.