Президент Білорусі Олександр Лукашенко в черговому інтерв'ю Bloomberg торкнувся теми Криму.

Лукашенко зазначив, що Україна добровільно погодилася з анексією півострова, бо не тільки не воювала за нього, а й не спробувала протистояти Росії. Якби така ситуації склалася в його країні, зазначив політик, то він би особисто пішов воювати.

Глава Білорусі відомий своєю суперечливою позицією щодо ситуації в Україні. Політик критикує київську владу за бездіяльність щодо Криму, але засуджує проведення АТО на Донбасі.

Лукашенко неодноразово відзначав свою прихильність мирному врегулюванню ситуації в східних областях України.

Читайте по темі: "Тепер не я головний диктатор, є більше зло" - Лукашенко

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки
Показати ще

Часто в інтерв'ю міжнародним видавництвам Лукашенко повідомляв про те, що Росія отримала серйозну відсіч на Донбасі, але одночасно заперечує присутність російських військових на цих територіях.

Проте президент Білорусі не заперечує той факт, що Росія поставляє важке озброєння і боєприпаси сепаратистам нелегітимних ДНР і ЛНР.