Прокуратура Краматорська намагається встановити реальних власників "Донбасенерго".

Як повідомляють Наші гроші, слідчі підозрюють власників підприємства у розкраданні "Слов'янської ТЕС".

Унаслідок перевірки з'ясували, що більше 200 тонн цінних металів вивезли та продали через фіктивну фірму.

У матеріалах слідства йдеться про те, що у квітні 2015 року співробітники Служби безпеки України у Слов'янську затримали п'ять автомобілів, які незаконно перевозили металобрухт.

Після цього слідчі розкрили схему продажу цінних металів.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Вони з'ясували, що власники "Слов'янської ТЕС" без погодження з Фондом держмайна продали ТОВ "КДМ-5" 20 тон кольорового металу, проте на цю грошову операцію ніде не було свідчень.

Фірма "КДМ-5" наголосила, що купила метали у ТОВ "Дан Компані", яку вважають фіктивною. Цю операцію здійснили задля продажу металів "Артемівський завод по обробці кольорових металів" та "Укрславресурс".

Справжніми покупцями вважають братів Андрія та Сергія Клюєвих. Слідчі вважають, що володарем "Донбасенерго" є старший син екс-президента Віктора Януковича Олександр, хоча по документам її директором є Валерій Черепій, також 25 відсотків має держава, яка програла суд щодо повернення більшої частки підприємства.

Також бенефіцеаром є Ігор Гуменюк, якого підозрюють у фінансуванні сепаратизму. Таку тезу підтвердив голова Донецької ОДА Павло Жебрівський

Власники Слов'янської ТЕС вивозять цінні метали до Краматорська по сей день.

Читайте також: Януковичу винесуть вирок наступного року - Луценко

Нагадаємо, що суд ЄС зняв санкцій проти екс-глави адміністрації президента-втікача Януковича Андрія Портнова.