6 квітня Бориспільський суд випустив на свободу винних у побитті журналістки та нардепа Тетяни Чорновол.

Про це повідомляє прес-служба партії "Народний фронт".

Партія заявляє, що дане рішення свідчить про деградацію судової системи України.

"Вся країна була шокована жорстоким побиттям, яке сталося 25 грудня 2013 року на Бориспільській трасі. Такими нелюдськими методами тодішній режим Януковича розправлявся з найбільш активними учасниками Революції гідності. Натомість сьогодні суд звільнив виконавців злочину – Романа Залюбовського та Сергія Котенка", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: "Це не муніципальна міліція, це – безпредєльщики"

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Побиття Тетяни Чорновол пов'язують із подіями на Майдані та її активною журналістською, громадською та політичною діяльністю. Суд не врахував у вироку доводи юристів з боку потерпілої про те, що злочин замовили представники вищого ешелону колишньої влади.

За словами адвоката, максимальна міра покарання за такі злочини становить 5 років ув'язнення. Суд призначив Котенку всього 1 рік, 3 місяці та 10 днів, а його спільник Залюбовський потрапив під закон про амністію за 2014 рік. Після цього їх звільнили з-під варти прямо у залі суду.

Таке рішення обурило "Народний фронт". Вони готуються подати апеляцію. Водночас, вимагають від Генеральної прокуратури довести розслідування справи про побиття Тетяни Чорновол до логічного кінця і встановити замовників злочину.

"Сьогоднішнє рішення суду свідчить про те, що люстрація суддівського корпусу вкрай необхідна. Система має нарешті очиститись від людей, які її паплюжать і не хочуть працювати у новій країні", - ідеться у повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці грудня минулого року у Борисполі машину журналістки та активістки Євромайдану Тетяни Чорновол, підрізав джип. Жінку витягли з машини і побили.

У травмпункт її доставила міліція, правоохоронці підібрали потерпілу на вулиці. У жінки був струс мозку та численні гематоми, їй зашивали обличчя.