Під час саміту Східного партнерства у Ризі, який відбудеться 21-22 травня, Україна не зможе отримати безвізовий режим з Євросоюзом.

Про це заявляє посол Польщі в Україні Генрик Літвін, передає РБК-Україна.

"Останні оцінки експертів, що країна не встигне зробити все, так щоб можна було офіційно підтвердити в Ризі: так, усе готово, починаємо", - зазначив Літвін.

Польський посол сказав, що політичне рішення щодо надання Україні безвізового режиму з ЄС вже ухвалене. Проте українська сторона має виконати певні технічні умови.

"Всі політичні рішення вже були прийняті. В цьому немає жодного сумніву. Політично Європейський Союз готовий відкрити безвізовий рух. Треба тільки реалізувати конкретні технічні умови з української сторони", - сказав Літвін.

Популярні новини зараз
Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук"
Показати ще

Крім того посол повідомив, що Україні запропонують календарний план підготовки для отримання безвізового режиму до саміту в Ризі.