Президент Польщі Броніслав Коморовський виступив в будівлі парламенту України.

Глава сусідньої держави заявив про солідарність з українським народом, перед яким стоять серйозні виклики. Він відвідує країну з офіційним візитом.

"Український народ вже довів свою послідовність у популяризації європейських цінностей, що проявилося на Майдані. Саме тому вільної Європи не буде без безпечної та сильної України. У Польщі та України є спільна історична пам'ять - репресії сталінського режиму проти двох народів, голодомор 30-х років і розстріли в Катині. Польща підтримує всі дії, спрямовані на вирішення конфлікту на Сході Україні, в тому числі і Мінські переговори", - зауважив Коморовський.

Президент Польщі відчуває гордість за те, що серед героїв Небесної сотні є активісти польського походження.

Коморовський підкреслив, що Польща з 1991 року підтримала територіальну цілісність України, зміна якої насильницьким шляхом неможлива у сучасному світі.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Президент Польщі висловився на підтримку європейської інтеграції України, але в той же час нагадав про необхідність серйозних реформ у всіх сферах суспільного життя. Глава сусідньої держави похвалив президента і прем'єр-міністра України в трансформаційних прагненнях.

Коморовський зазначив, що Польща бажає бачити тільки сильну сусідню державу.