Екс-президент України Віктор Янукович справедливо потрапив у топ-15 корупціонерів за версією Transparency International.

Міжнародна організація проводить кампанію Unmask the Corrupt - "Викрити корупціонера". У ході її вибирають найзначніші випадки великої корупції.

"Велика корупція - це зловживання владою високого рівня, яке приносить користь обраним за рахунок багатьох, і призводить до серйозної широко поширеної шкоди для людей і суспільства. Часто це залишається безкарним", - повідомляється в заяві TI.

У фінальному списку опинилися 15 корупціонерів - у тому числі політики, компанії і навіть цілий американський штат.

Для визначення "кращих" на сайті TI 9 грудня було відкрито голосування, воно триватиме ще два місяці.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

За кількістю голосів у 5-ці корупціонерів знаходяться: 1. Сенатор Домініканської Республіки Фелікс Баутіста; 2. Бразильська нафтова компанія Petrobras; 3. Віктор Янукович; Колишній президент Панами Рікардо Мартінеллі; 4. Дочка президента Анголи Ізабель душ Сантуш; 5. Португальський банк Espirito Santo.

Читайте також: Генпрокуратура обіцяє Януковичу "теплий чай і м'яке крісло"

У профілі Януковича на сайті підкреслюється, що він при маленькій зарплатні держчиновника досяг неймовірного багатства з приватним зоопарком, особистими полем для гольфу і повнорозмірною реплікою іспанського галеона.