Користувачі соціальних мереж обурені вчинком міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, який експерти вже назвали "дипломатичним проколом".

Опубліковано відео, на якому глава української дипломатії тисне руку постпредові РФ Віталію Чуркіну після засідання Ради Безпеки ООН 11 грудня.

Дипломатичний протокол не зобов'язує до таких дій, тим більше що Клімкін вищий за рангом. Примітно, що представник Литви, який стояв поруч з українським міністром, руку Чуркіну не подав.

Під час засідання представник Росії висловив сумніви з приводу легітимності української влади і в черговий раз повторив "кремлівські мантри" про "екстремізм, неонацизм та агресивний націоналізм" в Україні.

Читайте також: Пивоварський подає у відставку

Популярні новини зараз
Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

"Всі чудово знають, що Чуркін та делегація РФ в ООН нерукоподавані, ну хіба що вже дуже в крайньому випадку, коли без цього не можна, але як правило, навіть високопоставлені дипломати намагаються не "світитися" перед колегами та телекамерами з несусвітніми брехунами, представниками авторитарних держав", - пише директор Center for Eastern European perspectives in Washington D.C. Микола Воробйов.