Окружний адмінсуд Києва заборонив діяльність Комуністичної партії України за позовом Міністерства юстиції.

Як сказано в повідомленні суду, справу розглядали за участю уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Окружний адмінсуд задовольнив позов Мінюсту в повному обсязі.

Нагадаємо, восени цей же суд заборонив діяльність ще двох українських компартій - Комуністичної партії України (оновленої) та Комуністичної партії робітників і селян.

Читайте також: Симоненко позивається проти України до Європейського суду

Як повідомляла раніше голова Державної реєстраційної служби України Ганна Онищенко, щодо членів Компартії України правоохоронні органи порушили 308 кримінальних справ.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

За її словами, є докази того, що керівництво партії відкрито підтримувало анексію Криму Російською Федерацією і створення самопроголошених "Донецької" та "Луганської народних республік". Крім того, комуністів підозрюють у фінансуванні діючих на Донбасі незаконних збройних формувань.