Президент України Петро Порошенко скасував люстрацію екс-міністра оборони Михайла Коваля.

Глава держави підписав указ № 229/2015 про незастосування заборони обіймати посади, щодо яких здійснюються заходи з очищення влади (люстрації).

Він оприлюднений на сайті президента.

"Задовольнити погоджене з Комітетом Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони клопотання Міністра оборони України щодо незастосування передбаченої частинами третьою, четвертою статті 1 Закону України "Про очищення влади" заборони обіймати посади, щодо яких застосовуються заходи з очищення влади (люстрації), до генерал-полковника Коваля Михайла Володимировича", - йдеться в документі.

Коваль наразі перебуває на посаді першого заступника секретаря РНБО.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук"
Показати ще

Нагадаємо, в січні Верховна Рада підтримала зміни до закону про люстрацію. Вони передбачають одноосібне право президента скасовувати люстрацію щодо вищих військових і силовиків. Даний закон діятиме до прийняття основних правок до закону про очищення влади.