Сьогодні, 27 квітня, у Києві відбудеться саміт Україна-ЄС. Він стане першим, який проходитиме у контексті нової Угоди про асоціацію.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

Євросоюз представлятимуть президент Європейської Ради Дональд Туск, президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер та комісар з європейської політики сусідства Йоганнес Ган. Від імені України говоритиме президент Петро Порошенко.

Читайте також: Євросоюз не втрутиться у війну на Донбасі - Туск

Очікується, що переговори стосуватимуться Мінських угод, реалізації Угоди про асоціацію =, політичних та економічних реформ в Україні, включаючи питання фінансової та іншої допомоги від ЄС.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Саміт розпочнеться о 12:00 у Будинку з химерами.

На саміті у Києві європейські посадовці мають висловитись щодо прохання Порошенка про відрядження до України міжнародної миротворчої групи.

AFP пише, ссилаючись на неназваного чиновника ЄС, що Брюссель отримав таке прохання від Києва

"Ми вивчаємо ці пропозиції в деталях", – сказав посадовець, додавши, що Євросоюз наразі не планує замінити місію спостерігачів від ОБСЄ на якусь іншу.

Саміт Україна-ЄС стане першим подібним заходом після повалення режиму Віктора Януковича. Останній саміт відбувся у Брюсселі 25 лютого 2013 року.

Нагадаємо, 16 вересня 2014 року Верховна Рада України і Європейський парламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію Україна-ЄС.