Лідера самопроголошеної Луганської народної республіки, ймовірно, арештували 27 квітня у Москві.

Про це на своїй сторінці повідомив прихильник так званої Новоросії Олександр Жилін.

"Отримав інформацію про затримання Плотніцького. Зараз перевіряю", - повідомив Жилін.

Інформацію стосовно незадоволення Плотніцьким Москвою підтвердив російський письменник Лев Вершинін.

"Розмови про арешт не відповідають дійсності. Глава ЛНР відбув дійсно для переговорів на територію однієї сусідньої держави. Приводом для запрошення служать різні негативні реалії ЛНР, котрі викликають справедливі нарікання громадян молодої Республіки", - написав Вершинін в своєму блозі.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Раніше у пресі Ігора Плотніцького звинувачували у розкраданні гуманітарної допомоги, котру надавала Росія, торгівлі контрабандним паливом з Росії на території ЛНР.

Ватажок російських козаків Павло Дрьомов звинувачував Плотніцького в махінаціях з гуманітарною допомогою жителям так званої ЛНР – через мережу супермаркетів "Народний" (колишній АТБ) люди Плотніцького реалізовували допомогу з російських гуманітарних конвоїв.

"За даними моїх знайомих – Плотніцького таки притиснули. Його вже попереджували і не раз, цього разу він догрався. Народ багато чого йому приплітав того, що не було. Він не роздавав своїм родичам магазини, не купував будинки на Рубльовці, не зраджував ЛНР і взагалі правильно робив, що роззброював підрозділи козаки. Але при цьому він крав "посилки" з грішми для виплат, частину гуманітарної допомоги (20 – 30%), торгував вугіллям – тільки гроші йшли не в бюджет, а йому у кишеню. Одним словом – він не був зрадником чи вбивцею, але був новим корупційним босом, новим злодієм і новим "гемороєм" Луганщини. Думаю. Що найближчим часом ми побачимо нового главу ЛНР. Командуваня вже змінили, залишилося змінити кабінет міністрів (не кардинально, прибрати 3 – 4 персони). З військових питань у мене до нього претензій немає. А ось по тому, що через його жадібність люди страждали – у всіх ополченців є претензії" - розповів бойовик з позивним "Сич".

Ми спробували зватися з прес-службою так званої ЛНР, але ситуацію поки що не коментують. Ігор Плотніцький зранку в своєму офісі не з'явився.