Басманний суд Москви відмовився визнати імунітет народного депутата України Надії Савченко в Парламентській асамблеї Ради Європи. Про це повідомив у Twitter її адвокат Микола Полозов.

У такому випадку рішення про імунітет буде приймати Європейський суд з прав людини. Захист української льотчиці сподівається на цю постанову.

Українську льотчицю із залу суду забрала швидка допомога, вона поскаржилася на біль в грудях і серце.

Читайте також: Адвокати Савченко будуть домагатися її поїздки на сесію ПАРЄ

Також сьогодні на суді розглядали заяву слідчих про продовження арешту Савченко, і скаргу захисту з цього приводу.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Нагадаємо, з грудня 2014 Надія Савченко оголосила голодування на знак протесту проти незаконного арешту, потім припинила його через погіршення здоров'я. Раніше Микола Полозов, повідомляв, що 11 травня, в день народження української льотчиці, правозахисники проведуть глобальну світову акцію під назвою FreeSavchenko. Приєднатися до неї може будь-хто, проте умови проведення акції поки не розголошуються.