В окупованому Сімферополі відбувся суд над активістом Євромайдану. Олександра Костенка визнали винним у заподіянні тілесних ушкоджень працівникові кримського спецпідрозділу "Беркут". Євромайданівця засудили до позбавлення волі терміном 4 роки і 2 місяці.

"Визнати Костенка Олександра Федоровича винним у скоєнні злочинів, передбачених п." Б "ч. 2 ст. 115 (навмисне заподіяння легкої шкоди здоров'ю, вчинене з мотивів ідеологічної ненависті і ворожнечі) і ч. 1 ст. 222 (незаконні придбання, зберігання і носіння основних частин вогнепальної зброї) КК РФ, і призначити йому покарання у вигляді 4 років 2 місяців позбавлення волі у виправній колонії загального режиму ", - йдеться у вироку.

Покарання призначене за сукупністю двох кримінальних справ. Вирок винесено з урахуванням пом'якшуючих обставин, оскільки Костенко має цивільну дружину і малолітню дитину. Сам Костенко свою провину не визнав і заперечує причетність до партії "Свобода".

Читайте також: Під російським посольством вимагали звільнити політв'язнів

Адвокат підсудного Дмитро Сотников на знак протесту покинув залу засідання до винесення вироку. Раніше він вимагав відкласти винесення вироку, оскільки суд, на його думку, пройшов з порушенням закону і не здатний винести об'єктивне рішення.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Так звана прокурор окупованого Криму Наталія Поклонська просила засудити Олександра Костенка до 4 років і 3 місяців позбавлення волі і штрафу у 80 тисяч рублів.