Народний депутат Ігор Луценко переконаний, що українська влада зараз працює виключно над тим, щоб постійно отримувати фінансову допомогу від своїх західних партнерів.

"В розмовах народилося чудове, як на мене, визначення домінуючої у ЄС напівтоталітарної ідеології – "грантовий лібералізм". Визначення ідіоматичне і не перекладається окремо – бо, строго кажучи, не має безпосереднього стосунку ні до грантів, ні до справжнього лібералізму. Але в алхімічному поєднанні таких різних слів, вочевидь, і можна зародити істину", - повідомив Луценко.

Читати також: Ставка Путіна на російськомовних українців зіграла проти нього

На думку політика, є ціла група людей, яка наживається на частці у "грантовому лібералізмі". "Не думаю, що термін має широку перспективу, так як зразу породжує надто багато псевдоасоціацій. Тим не менш, це є кредо, життєве кредо тої групи людей, котра зараз має частку в керуванні країною і отримує чималі зиски від наявності такої частки. Це конформістська життєва позиція у поєднанні зі суспільним високим статусом, зі своїм набором "цінностей" - точніше, із своїм набором ідеологем, що заперечують основні людські цінності – гідність, відвагу, обов'язок", - повідомив Луценко на своїй сторінці в facebook.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що черговий транш МВФ може затриматись через відсутність конструктиву в реформах України.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще