Президент Петро Порошенко заявив, що передає компанію Рошен в керування фонду Ротшильдів з подальшим продажем. Однак фабрику в російському Липецьку продати не вдається.

"Я би дуже хотів продати фабрику в Ліпецьку, але зараз вона арештована. Але обіцяю, що я її продам, хоч і не зобов'язаний цього робити за законом. Саме тому я вирішив передати свої акції в компанії Рошен у керування Фонду Ротшильдів, який буде шукати покупця. Зараз уже є три претенденти", - сказав він на прес-конференції в Києві.

Читайте також: На майно Липецької фабрики Roshen накладено арешт

Порошенко розповів, що сам фінансував власну президентську кампанію, а також парламентську кампанію "Блоку Порошенка".

"Торік я задекларував понад 300 млн. гривень прибутку. Більше 60 млн. витратив на президентські вибори і чітко відзвітував за кожну копійку. Решта коштів пішла на парламентські вибори", - сказав він.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Гарант Конституції каже, що гроші, які отримав як дивіденди під час свого президентського терміну, він витратив на благодійність.

"Усі дивіденди пішли на благодійну діяльність, зокрема, на підтримку бійців в зоні АТО", - заявив він. Проте скільки грошей він віддав на благодійність, Порошенко не уточнив.