Апеляційний суд Києва прийняв рішення у справі полоненого російського військового Євгена Єрофєєва. Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомляє УНН.

"Ухвалу слідчого судді, якою задоволено клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 19 липня 2015 щодо Єрофєєва залишити без змін", - оголосила рішення суддя Марина Приднюк.

Адвокат затриманого Оксана Соколовська намагалась оскаржити рішення Шевченківського районного суду, за яким її підопічний перебуватиме під вартою упродовж усього слідства. Правозахисниця вважає, що російський військовий має бути в лікарні, адже його неодноразово оперували.

Суд відмовив їй у цьому.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Раніше Єрофєєв повідомив, що відмовляється співпрацювати з українським слідством. Сьогодні його доставили в залу суда, де він повідомив, що його військовій частині не давали наказ здійснювати теракт, лише проводити розвідку.

Судять його за терористичну діяльність на території Луганської області.

Матеріал по темі: Російський консул назвав полонених ГРУшників найманцями "ЛНР"

Нагадаємо, що 16 травня сержанта Олександра Александрова та командира Євгена Єрофєєва бійці АТО затримали під Щастям. Їх доставили в медичний центр, де одразу ж прооперували. Російська влада відхрестилась від своїх військових, повідомивши, що вони давно звільнились з служби.