Батальйон спецпризначення "Азов" виступив з різкою заявою з приводу недавньої законодавчої ініціативи американського парламенту, згідно з якою "Азов" не отримає тренувальної підготовки, а Україні не нададуть ПЗРК.

Саме таку поправку внесла Палата представників США з ініціативи конгресменів Джона Коньєрса та Теда Йохо, які звинуватили полк у "неонацизмі" та порівняли українських патріотів з ісламськими фундаменталістами.

Полк відкидає необгрунтовані звинувачення.

"Наш полк завжди стояв на позиціях патріотизму та ніколи не апелював до жодних інших світових ідеологічних течій" - заявляють представники "Азова".

"Україна, яка є набагато старшою за США, ще з Княжої доби мала професійне військо. Будь-які військові операції завжди мали на меті захист, а не загарбання. Тож, на нашій землі ніколи не існувало навіть підґрунтя до виникнення явищ, про які оголосили конгресмени. Парламентаріям, для демонстрації справжньої солідарності з Україною, радимо звернути увагу на проросійську французьку партію, яка невдовзі може стати правлячою", - додають бійці.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Мова йде про крайню праву французьку партію "Народний фронт", яку очолює Марін Ле Пен. Ця політична сила підтримує політику Кремля в Україні. Останнім часом її рейтинг у Франції пішов угору.

Читайте також: Американського сенатора запропонували відправити до Гіві й Мотороли

Патріоти нагадали, що США взяли на себе, відповідно до Будапештського меморандуму, зобов'язання гарантувати територіальну цілісність та суверенітет України. У заяві наголошується, що рівень виконання цих гарантій, взятих США, перебуває у вкрай незадовільному стані.

"Вбачаємо у таких заявах лише політичне замовлення і закликаємо всіх українських патріотів підтримати полк "Азов" - йдеться в заяві.