Поки продовжувались заяви політиків, глава МВС Арсен Аваков, сьогодні підписав наказ про розформування роти "Торнадо" в Луганській області.

Про це він сказав під час брифінгу, - пише УНН.

"Щодо вчорашніх подій, які були в Луганській області, управління внутрішньої безпеки разом з військовою прокуратурою затримали вісім співробітників роти патрульної служби "Торнадо". Вони звинувачуються в незаконному позбавленні волі і катуванні місцевих жителів", - повідомив він.

Читайте також: Москаль вимагає роззброїти батальйони Торнадо і Чернігів

За його словами, вони також здійснювали вбивства людей під головуванням командира роти Владислава Онищенка.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Для всіх затриманих обрано запобіжний захід у вигляді арешту без застави", - додав Аваков.

Нагадаємо, сьогодні Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль попросив міністра Арсена Авакова, начальника Генштабу Віктора Муженко, секретаря РНБО Олександра Турчинова роззброїти батальйони МВС Торнадо і Чернігів.

"Особливо негідною поведінкою та вчиненням серії злочинів зарекомендував себе батальйон Торнадо, який фактично вийшов з підпорядкування МВС України та ГУ МВС у Луганській області, - ідеться в повідомленні.

За інформацією Луганської ОДА, сьогодні вночі батальйон зупинив потяг, що віз вугілля на переробку на Алчевський коксохімічний завод, який мав дозвіл на перетин Антитерористичного центру та державної фіскальної служби.