Конституційний суд дозволив позбавити депутатів і суддів недоторканності.

Про це оголосив у п'ятницю голова КСУ Юрій Баулін.

Законопроект №1776 був відправлений до Конституційного суду України 5 лютого 2015 року. Тоді за його направлення до КС проголосували 365 депутатів.

Даний законопроект передбачає, що суддя не може бути затриманий і заарештований без згоди Вищої ради юстиції до винесення обвинувального вироку судом, за винятком затримання при скоєнні або безпосередньо після вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину проти життя.

Читайте також: За суддями дозволили таємно стежити

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Настрої в суспільстві показали, що такий імунітет народних обранців виявився невиправданим, оскільки він по суті перетворився на гарантію безкарності" - повідомив Президент у пояснювальній записці до законопроекту.

Тепер, після схвалення Конституційним судом, вже у вересні у Верховній Раді відбудеться голосування про прийняття законопроекту.