Україна стане ініціатором нових "списків Магнітського", в які увійдуть люди, причетні до незаконного утримання в Росії українських політичних в'язнів. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Глава МЗС Павло Клімкін після концерту на підтримку українських політв'язнів в Російській Федерації, який проходив вчора біля будівлі відомства в Києві, заявив, що такий крок сприятиме звільненню співгромадян з російських в'язниць.

"Всі ті, хто їх тримає, обов'язково будуть покарані Господом. Але ми не будемо цього чекати і працюватимемо над тим, щоб разом з цивілізованим світом їх звільнити. Світ звільнив Ходорковського, склав "список Магнітського". Ми зробимо так, щоб з'явилися нові списки", - сказав Клімкін.

За даними правозахисників, в Росії поки незаконно утримують більше десяти громадян України, найстаршому з яких, Юрію Солошенку, 73 роки.

Також в російському полоні вже рік перебувають українське льотчиця, народний депутат і представник України в ПАРЄ Надія Савченко та український режисер Олег Сенцов, якого "підозрюють" у терористичній діяльності і співпраці з "Правим сектором".

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Матеріал по темі: Савченко залишили в СІЗО до жовтня

Нагадаємо, "список Магнітського" прийняв конгрес США в 2012 році, передбачивши санкції щодо росіян, причетних до порушень прав людини.