Флот Військово-морських сил України до 2020 року планується збільшити втричі.

Про це на брифінгу повідомив перший заступник начальника штабу командування ВМС ЗС України контр-адмірал Дмитро Таран, повідомляє УНІАН.

Таран зазначив, що 75% військового флоту Україна втратила через агресію Росії в Криму, і зараз ВМС налічують близько 40 одиниць.

"Вони морально застаріли, половина потребує ремонту", - сказав контр-адмірал, уточнивши, що кількісний склад збільшиться не тільки за рахунок бойових кораблів, а й допоміжного флоту.

Він нагадав, що в квітні президент Петро Порошенко розпорядився розробити концепцію відродження національного флоту. Командування ВМС провело низку круглих столів, семінарів, у тому числі, за участю представників Міністерства оборони та країн-членів НАТО, які допомогли у розробці моделі концепції розвитку ВМС.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Читайте також: Український фрегат налякав російський сторожовий корабель

"Проведено аналізи військово-соціальної обстановки в Україні, у Чорноморському і Азовському регіонах. Визначено загрози національним морським інтересам України та визначено моделі. За основу взяті моделі розвитку військово-морських флотів передових країн світу", - заявив Таран.

"До кінця 2017-го плануємо отримати новий корабель – корвет "Володимир Великий", який будується в Миколаєві, на Чорноморському суднобудівному заводі", - сказав Таран.

Як розповіли раніше в Генштабі, у Криму залишаються 35 одиниць українського флоту, заблокованих Росією.