Президент Петро Порошенко виступив із заявою, у якій підбив підсумки року, що пройшов після підписання Угоди про асоціацію із Європейським Союзом.

Про це повідомляється на його сторінці у Facebook.

"Рік тому, 27 червня я мав честь підписати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС. Вірю, що у найближчі роки, завдяки нашій відданій праці і змінам в державі, Україна матиме обґрунтоване право отримати статус країни – кандидата на вступ до ЄС", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Уже мали звільнити понад 300 суддів - Порошенко

Він зазначив, що наразі переважна більшість країн ЄС - 21 країна - вже завершили процес ратифікації Угоди.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Сподіваюся, що за півроку Угоду повністю ратифікують і вона набуде чинності вже на початку наступного року", - підкреслив він.

За його словами, в Україні створили інституційні структури взаємодії, провели саміт Україна-ЄС, створили координаційний механізм виконання Угоди, прискорили процес адаптації українського законодавства до законодавства Європейського Союзу.

"За рік було підготовлено та прийнято значну кількість якісних проєвропейських законодавчих та нормативно-правових актів", - розповів глава держави.

Згідно повідомлення, продовжуються наразі конституційна реформа, реформи держуправління та антикорупційна, судова, правоохоронних органів, децентралізації, ведення бізнесу.

Він також повідомив, що країна за рік після підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом отримала значну допомогу, і сподівається на розширення співпраці з ЄС.

"Дорогу здолає той, хто йде. Успіхів нам, наснаги і віри у перемогу України!" - підсумував президент.

Читайте також: Порошенко запросив в Україну миротворців

Нагадаємо, Україна і Євросоюз підписали 27 червня минулого року в Брюсселі економічну частину Угоди про асоціацію, яка передбачає створення зони вільної торгівлі.

1 листопада 2014 частково набула чинності Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

При цьому частина положень, що стосуються створення зони вільної торгівлі, не діятиме як мінімум до кінця 2015 року. Імплементація Євроасоціацією України буде проводитися в два етапи.