Головою Апеляційний суду Києва обрали суддю-мільярдера Ярослава Головачова. Про це журналістам повідомив сам новий обранець.

"Сьогодні рішенням загальних зборів Апеляційного суду Києва мене обрали головою ", - сказав він.

За словами Головачова, вибори проходили у 2 тури. У другому турі він переміг суддю Дмитра Сокуренка, отримавши 62 голоси зі 103 можливих.

38-річний Головачов до цього призначення працював на посаді заступника голови столичного Апеляційного суду.

Не так давно новинні стрічки замайоріли повідомленнями про чергового суддю-мажора, який придбав нерухомість класу люкс на Кіпрі. Щасливим власником особняка на морському узбережжі Ларнаки площею 570 м2 та земельної ділянки - 1500 м2 виявився саме новий голова Ярослав Головачов.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Попри те, що він працював у суді за часів Януковича, він не лише не позбувся своєї посади, а й пішов на підвищення.

Сьогодні також мають обрати двох його заступників.

Також Головачов зазначив, що і досі не має інформації про місцеперебування колишнього голови Апеляційного суду Антона Чернушенка.

Читайте також: Затримали автора SMS-повідомлень з вказівками для судді Чернушенко

Нагадаємо, що 30 червня Рада схвалила арешт Антона Чернушенка. Під час обшуку СБУ та ГПУ у екс-голови Апеляційного суду вилучили $6,5 тис., приблизно 30 тис. грн, ключі від 5 машин, зареєстрованих на його родичів, картки на пальне - 14 тонн.

Також у мережу інтернет потрапило відео, на якому Чернушенко в мантії ховає хабар від СБУ.