Україна вимагає у Німеччини видати банкіра "сім'ї" Януковича Бориса Тімонькіна. Відповідний запит направила Генпрокуратура.

Колишнього члена наглядової ради ПАО "Брокбізнесбанк" затримали у німецькому місті Коттбус 14 червня 2015. Тімонькіна ще називали банкіром "сім'ї" президента-втікача Віктора Януковича. І тепер українська влада просить направити його до України, повідомила nv.ua.

"Відповідно до вимог Європейської конвенції про видачу правопорушників Німеччина і Україна зобов'язані видавати один одному всіх осіб, які переслідуються правоохоронними органами за скоєння кримінальних злочинів", - наголошується у повідомленні.

Як розповів замгенпрокурора Віталій Касько, Тімонькін розшукується у зв'язку з кримінальною справою, за якою його підозрюють у здійсненні ряду тяжких злочинів, які він вчинив разом із Сергієм Курченко.

Читайте також: Валентин Гафт делікатно "потролив" Табакова за "убогих українців"

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Вони підозрюються у незаконному заволодінні майном ПАО "Брокбізнесбанк", АБ "Укргазбанк" і ПАО "Аграрний фонд" на загальну суму 4,7 млрд гривень, легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом та ін.", - розповів Касько. І додав, що їм загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.