Етнічні чеченці вступають до Ісламської Держави. Їхньою метою є не встановлення халіфату у всьому світі, а помста Росії та Путіну за окупацію Чечні, повідомляє видання Focus.

До Сірії почали з'їжджатися уродженці Чеченської республіки. Там вони проходитимуть обов'язкові тренування, після чого стануть повноправними членами Ісламської Держави.

Як зазначають у виданні, одним з командирів ІД є виходець із Чечні на ім'я Омар аль-Шишані, при народженні Тархан Батірашвілі. Він приєднався до ісламських терористів ще до створення організації. Від самого початку громадянської війни у Сирії він підтримував ідеї ІДІЛ. Влада США оголосила нагороду у розмірі 5 мільйонів доларів за Омара аль-Шишані.

На відеозаписах Ісламської Держави він погрожував, що невдовзі організація вдарить і по Росії, яка свого часу окупувала Чечню. Терорист стверджує, що цю ідею підтримує велика частина чеченців у світі.

Читайте також: В "Ісламській державі" воює п'ять тисяч росіян - ФСБ

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Німецьке видання зазначає, що зараз на боці ісламських терористів воює близько 5 тисяч вихідців з Північного Кавказу. Вони неодноразово повідомляли про наміри влаштувати Путіну терористичну акцію.