Колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що не спілкується із екс-президентом-втікачем країни Віктором Януковичем.

Про це він повідомив в ефірі радіо "Ехо Москви".

"У нас була коротка телефонна розмова десь через два або три дні після приїзду в Росію. Після цього - ні", - розповів Азаров.

Він також додав, що досі має українське громадянство.

"Я - громадянин України", - заявив він.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Азаров також розповів, що екс-чиновник Україні Янукович "не виправдав його надій".

"Я сподівався, що Янукович очолить рух опору хунті. Йому потрібно було просто показати себе як легітимного президента", - поскаржився екс-прем'єр.

Читайте також: Азаров і Клюєв створюють нову партію в Україні

Нагадаємо, що після подій на Майдані колишній глава Кабінету міністрів так поспішав втекти з України в Росію, що захопив з собою лише спортивну сумку з 300 тисячами доларів.

"Він розраховував на австрійські рахунки, тримав усі гроші там, але їх заарештували", - повідомляє "Новий час".

Однак справжньою несподіванкою стала знахідка у Відні слідів родини Азарова, який так любить закликати українців до економії та переходу на підніжний корм. Зокрема, син Миколи Азарова Олексій Азаров має австрійську прописку.

Варто відзначити, що раніше проти Олексія Азарова в Україні порушили кримінальну справу за "незаконне збагачення" на суму 7,7 млн євро, 600 тис швейцарських франків і 500 тис доларів США.

Але ця стаття не підходить для збереження фігуранта у списку санкцій ЄС. Тому в березні 2015 року санкції з Азарова-молодшого зняли.