Російський політик Марія Гайдар, яку глава Одеської облдержадміністрації Михеіл Саакашвілі представив на посаді віце-губернатора, розповіла про своє призначення. На новому місці вона відповідатиме за соціальні питання.

Про це повідомляє телеканал "Дождь".

"У цій команді дуже багато волонтерів, всі думають про результат, мало хто думає про посади", - зазначила Гайдар.

Пропозиція приєднатися до команди Саакашвілі, за її словами, надійшла кілька тижнів тому. Спочатку Гайдар запросили до Одеси, щоб поспостерігати за роботою нової обласної адміністрації.

Жінку-політика дуже вразила команда, її настрій і професійні якості.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Я думала і прийняла рішення сюди приїхати і тут працювати", - розповіла Гайдар.

Вона підтвердила, що для призначення на пост їй необхідно спочатку отримати українське громадянство. При цьому вона сподівається на те, що їй не доведеться відмовлятися від російського громадянства.

Деякий час тому, за її словами, вона подала документи на ізраїльське громадянство. Однак політик розуміла, що це може закрити для неї можливість обиратися на різного роду посади в Росії.

Читайте також: Саакашвілі призначив своїм помічником російську опозиціонерку

"Таким чином, я вже зрозуміла, що політична діяльність, робота на державній службі, якісь посади, на які я могла б обиратися - ця можливість для мене закривається. Я вже тоді прийняла це рішення. Якщо у мене буде можливість бути корисною, я з великою радістю робитиму це", - підкреслила вона російським журналістам.

Нагадаємо, Марія Гайдар два роки була заступником губернатора Кіровської області Нікіти Бєлих в Росії. Вона займалася питаннями охорони здоров'я і соціального розвитку регіону. Зараз Гайдар займає пост директора Фонду соціальної допомоги та підтримки "Соціальний запит".