Громадська організація "Шевченківська народна самооборона" звернулася до Національного антикорупційного бюро України з вимогою перевірити інформацію про незадекларовані квартири народного депутата, заступника голови фракції БПП Олександра Третьякова, які знаходяться в Тель-Авіві (Ізраїль).

Зокрема, Громадська організація вказує на поширену у низці ЗМІ та соціальних мережах інформацію про те, що Олександр Третьяков володіє нерухомістю за кордоном, яка ним, відповідно до Закону України "Про запобігання корупції", не була задекларована, як це належить особі, уповноваженій на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Так, ним не було вказано в електронній декларації квартиру площею 307 кв.м. по вулиці Ha-Yarhon, будинок 19 в Тель-Авіві, вартістю 5,5 млн. доларів США(на момент купівлі у 2011 р.). За оприлюдненою журналістами інформацією, ще близько 1,6 млн. дол. було витрачено на ремонт та придбання меблів. А утримання цієї нерухомості (комунальні послуги, Інтернет, паркінг тощо) вартує біля 2 тисяч доларів на місяць, тобто 24 тисячі доларів на рік.

Судячи з наведених журналістами копій документів, квартира була придбана Олександром Третьяковим ще в 2011 році. А оплата квартири здійснювалась із рахунків офшорної компанії Structure One Corp., представником якої є Володимир Каретко, бізнес-партнер Олександра Третьякова та з березня 2016 року - голова Святошинської районної у м. Києві державної адміністрації.

Проте, ні в декларації О.Третьякова, ні в декларації В.Каретка вказана компанія та квартири не зазначені.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Шевченківська народна самооборона" нагадує, що Кримінальним кодексом України (а саме, ст. 3661 Кодексу), передбачена відповідальність суб'єктів декларування за подання завідомо недостовірної інформації у деклараціях. На переконання громадських активістів, матеріалів, наведених у матеріалах ЗМІ, цілком достатньо для того, щоб внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування, щоб здійснити повну, об'єктивну та неупереджену перевірку вказаної інформації.