Ініціативній групі з висунення кандидатом в президенти Білорусі політв'язня Миколи Статкевича відмовлено в реєстрації.

Таке рішення ухвалив 20 липня Центрвиборчком Білорусі, пише "Білоруський партизан".

Нагадаємо, що лідер оргкомітету Білоруської соціал-демократичної партії (Народна Грамада), екс-кандидат у президенти на виборах 2010 року Микола Статкевич вже майже п'ять років перебуває в ув'язненні.

"Я добре знаю Статкевича, поважаю його, але відповідно до законодавства він не може висуватися кандидатом у президенти", - заявив секретар ЦВК Микола Лозовик.

Читайте також: 110 тонн спирту знищила блискавка у Білорусі

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Представники ініціативної групи Статкевича Марина Адамович і Володимир Некляєв заявили на засіданні, що ЦВК так і не зміг пояснити, які положення виборчого законодавства порушила ініціативна група. На думку Адамович, наявність судимості не є перешкодою для реєстрації ініціативної групи. "Якщо ви відмовите в реєстрації, значить, ви є злочинцями", - заявив Некляєв.

"Я все ж рада, що Статкевич не братиме участі у цьому цирку. Рішення не було несподіваним, але я все ж сподівалася, що групу зареєструють", - сказала Адамович і повідомила журналістам, що рішення ЦВК буде оскаржено у Верховному суді в триденний термін.