Колишнього голову державного оборонного підприємства "Укрспецекспорт" Сергея Бондарчука знайшли у Великобританії.

Про це повідомляється у відповіді Генеральної прокуратури на запит депутата від "Блоку Петра Порошенка" Сергія Лещенка, передає "Українська правда".

У Генпрокуратурі нагадали, що Бондарчуку оголошено підозру. Він також перебуває у міжнародному розшуку.

Там додали, що згідно з повідомленням Інтерполу у Великобританії, "Бондарчук встановлений на території цієї країни".

Генпрокуратура звернулась до компетентних органів Великої Британії з клопотанням щодо видачі колишнього голови держпідприємства.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Міністерство внутрішніх справ оголосило Бондарчука у розшук у лютому.

Восени минулого року правоохоронці проводили обшук у його помешканні. Проте тоді він стверджував, що проходить у кримінальній справі лише як свідок.

Генпрокуратура підозрює Бондарчука у розкраданні 7,5 мільйона доларів.

Він також відомий тим, що, будучи членом партії "Наша Україна", домігся виключення з неї екс-президента Віктора Ющенка у 2013 році.

Читайте також: Інтерпол прибрав Януковича з переліку розшукуваних осіб

Сергія Бондарчука Інтерпол оголосив у міжнародний розшук. Однак у червні він засвітився серед гостей на дискусії по Україні. Її організувала Європейська рада міжнародних відносин в Лондонській школі економіки.

"Укрспецекспорт" разом з трьома дочірніми підприємствами "Укроборонсервіс", "Укрінмаш" та "Прогрес" був основним експортером спеціальної і військової техніки українського виробництва.