Генеральна прокуратура Російської Федерації готова організувати допит екс-президента України Віктора Януковича на території Росії в присутності українських слідчих.

Генпрокуратура РФ відповіла на запит Генеральної прокуратури України готовністю організувати такий допит Януковича.

"У зв'язку з перебуванням Януковича В.Ф. на території Росії Генеральна прокуратура Російської Федерації готова розглянути питання про організацію його допиту в присутності представників правоохоронних органів України", - цитує повідомлення Генпрокуратури Росії агентство "Інтерфакс-Україна".

Чи можна вірити цій заяві російської Генпрокуратури, якщо в цьому ж документі вказується неправдива інформація. Генпрокуратура РФ заявила, що ні в адміністрацію президента РФ, ні в Раду Федерації Федеральних зборів РФ не надходила заява Януковича з проханням ввести російські війська на територію України.

"Будь-які заяви президента України Януковича В.Ф. не були підставою для звернення президента Російської Федерації до Ради Федерації Федеральних зборів Російської Федерації про надання згоди на використання Збройних сил Російської Федерації на території України", - йдеться у відповіді Генпрокуратури РФ.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

В той же час існування такого звернення Януковича підтвердив російськия президент Володимир Путін, який 4 березня 2014 року в інтерв'ю журналістам сказав, що "у Росії є пряме звернення легітимного президента України Віктора Януковича про використання збройних сил для захисту життя, свободи і здоров'я громадян України".

Крім цього, як повідомляв сайт Знай.ua, колишній президент-втікач Віктор Янукович сам зізнався, що просив російського президента Володимира Путіна ввести війська в Україну.